Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kochana...

Kochana,
Jak deszcz złotych liści, co z drzew na ziemię snują się jesienią,
Tak moje oczy gdy piękną Twą osobę widzą, w kolorach się mienią.
Jak fale na wielkim morzu, przez wiatr srogi niesione,
Tak moje serce ku Tobie kroczy utęsknione.
Jak promień słońca co życie światłu daje,
Tak brak Ciebie przy mnie serce mi kraje.

Myśli w mojej głowie, pchają się ku Tobie.
Chciałbym tak zwyczajnie chwycić Cię za dłonie...
Lecz nie mogę.
Życie moje całe, chcę poświęcić Tobie,
Co tylko rozkażesz bez wahania zrobię,
Bo Tyś mą jedyną, Tyś tą wybraną,
Tyś całym sercem przeze mnie kochaną.

6575 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!