Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRO(TEST) II

http://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30

Kocham Ojczyznę
Ponad me życie
Lecz TU żyć nie da się
Gdy się nie kradnie

Na kartach historii
Kiedyś wypisywano
BÓG, HONOR, OJCZYZNA
A dziś w naszej biurokracji
BÓL, CHOROBA, ZGNILIZNA

Tu niedługo wszystkie psy
Swoje odbyty otworzą
I na znak protestu
Zaczną nimi szczekać

Niech politycy zrozumieją
Że żyjący obywatele
To nie pasożyt i nie bakteria
Że mają obok istotę ludzką
Czyli cierpiącego człowieka

I żeby żyć sam tlen nie wystarczy
Potrzebny jest dach, woda, kawałek chleba
Jak widzicie aż tak dużo nam nie potrzeba
Jeszcze troszkę wiary i nadziei
Odrobinkę zrozumienia i miłości
Tylko tyle by żyć w godności

http://www.youtube.com/watch?v=Jsoj_8Fp1qA

http://demotywatory.pl/4113894/Polska

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • miramija

    24 April 2013, 08:40

    Dobrze napisane! Nic dodać nic ująć...

  • M44G

    23 April 2013, 21:02

    Dziękuję dobrych snów.

  • misiek45

    23 April 2013, 21:01

    Mądry wiersz Marjanie- pozdrawiam miło na wieczór :))

  • M44G

    23 April 2013, 17:12

    Racja Gerardzie. I na nich czas przyjdzie. Pozdrawiam Cie Gerardzie.

  • Seneka 18

    23 April 2013, 16:52

    Mam nadzieję, że ci, którzy do tego doprowadzili kiedyś znajdą się tam, gdzie ich miejsce... w więzieniu. Nawet te wysokie premie, którymi się obdzielają nie wystarczą im na wykupienie się od odpowiedzialności...

  • M44G

    23 April 2013, 16:17

    Owszem. Pozdrawiam i Ja.