Menu
Gildia Pióra na Patronite

KOCHAM CIĘ JAK?

kocham Cię tak
jak poranną filiżankę
świeżej kawy
jak noc gwieździstą
i czerwone wino

kocham Cię jak
zapach kwiatów po rannej rosie
jak smak najdelikatniejszego pocałunku
jak smak nektarowych trunków
jak wiatr w upalne dni
kocham Cię jak nikt.

Moja miłość jest jak
przejrzysta tafla oceanu
bezkresna toń wody
jak liczba Pi
nie wiadomo ile ma liczb
po przecinku
Pragnę Cię
jak wampir krwi...

Moja miłość jest
lekka
lecz nie - lekkomyślna.
taka przez którą brakuje
powietrza
taka co śni się po nocach
jak krew z rany się
we mnie sączy
i w środku
nas niczym robak toczy.
Bo tyle nas przecież
łączy!

Kocham Cię tak
że aż boli mnie
gdzieś tam...
Boli
lecz ten ból
uwielbiam go
on niesie
w sobie
dobry los.
On jest mój.

Kocham Cię taak
Jak?
nie powiem jak...


****
DLA R.

31 493 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • marka

    17 May 2013, 21:02

    Świetny, ta poranna filiżanka.

  • krysta

    17 May 2013, 00:28

    ...aż ile słów mieści się w tych dwóch...pięknie :)
    pozdrawiam:)