Menu
Gildia Pióra na Patronite

kocham się w sercu zawstydzonym
uśmiechem się tu każdej nocy
gdy rzęsą zalotnie spłoszoną
ty wczytujesz się w moje oczy

rozkwitasz więc rozkojarzasz dzień
przerywasz snu jedwabne nici
gdy dla zasady odchodzę w cień
ty możesz znów pochlebstwa liczyć

telefon szczerzy złowieszczo kły
przychodzisz do mnie jak gdyby nic
uliczna lampa oświetla łzy
bo nie możemy już z sobą być

przez miesiąc a może tysiąc lat
będę patrzył na nasze wrzosy
wsłuchiwał się w szemrzący wiatr
szukał zapachu twoich włosów

12 302 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • carpe_noctem

    19 October 2015, 00:09

    rzęsą zalotnie spłoszoną (...)
    rozkojarzasz dzień

    Lubię tak bardzo. :)
    Pozdrawiam, życząc dobrej nocy,
    C.N. :)

  • 16 October 2015, 10:53

    Dziękuje Star.