Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kocham.

Kocham moje poetyckie życie.
Kocham słońce, deszcz- kocham je skrycie.
Kocham siadając na poduszce w niebo się wpatrywać.
Kocham liczyć ptaki, z każdej chmury się śmiac.
Kocham biegać i skakać, wyobrażać jak latam.
Kocham malować swe skrzydła- farbami na płótnie
I później z nich żartowac i płakac po nich smutnie.
Kocham zbierac kwiaty na łace.
- maki i chabry, kolorowe pachnące
Kocham liczyć chwile, zrywać kartki z kalendarza.
Kocham bawić się w artyste, przebierac za malarza.
Kocham ciepłą kołdrę i mojego misia.
Kocham duże okno w pokoju, prrez które budzi mnie słońce
W tym oknie widze księżyc i gwiazdy.
Kocham bo kochać kocha każdy.

12 259 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
  • Mateusz Nisztuk

    31 August 2015, 17:26

    Lekkie , marzycielskie, z oddaniem.
    Kurczę! Jak gdybyś słyszała głos mojej duszy.
    :)

  • topik

    13 January 2011, 15:30

    podoba się :) ++