Menu
Gildia Pióra na Patronite

...
Kocham jutro...
tak bez słów... bez dźwięków... bez krzyku...
tak całą sobą...
tym czym będę... następującą srebrną ciszą...

tulę...
drzew korony które gubią setki liści....
nie dotykam chaosu śmieję się do słońca spod rzęs
całą sobą... sercem... duszą... wszystkim...

kocham...
tak pokornie lato... jesień... to co po sobie następuje
już nie krzyczę za niczym nie biegnę
idę spokojem...
myślę... milczę... niczego już nie oczekuję...

chłonę...
tak łapczywie każdy okruch dnia
chwilo bądź...
zostań ze mną czasie...
zatrzymaj się nie odchodź...
proszę trwaj...
Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!