Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do Mamy

Kocham Cię Mamo moja miła
Ty dałaś mi życie, Ty mnie urodziłaś.
To z Tobą pierwsze kroki stawiałam
i pierwsze słowa wypowiadałam.
Całe życie mnie wychowywałaś
i najważniejsze wartości przekazałaś.
Dziękuję Ci za to, że przez ten cały czas się o mnie troszczyłaś,
jesteś przy mnie i nigdy mnie nie opuściłaś.
W każdej potrzebie
mogę liczyć właśnie na Ciebie.
Ty jedna zawsze mnie wysłuchasz,
bo jesteś jak bratnia dusza.
Twój uśmiech i dobre słowo, gdy mam gorsze dni
sprawiają, że znika smutek i łzy.
Każdego dnia swoje serce mi dajesz,
dzięki Tobie słońce na niebie świecić nie przestaje.
Zawsze coś pysznego dla mnie ugotujesz
i sprawiasz, że mimo upływu lat wciąż dzieckiem się czuję.
Kochana Mamo! W dniu Twojego święta
jest ktoś kto o Tobie pamięta!
Składa Ci najserdeczniejsze życzenia
nawet tych najskrytszych marzeń spełnienia!
Żebyś jak słońce każdego dnia promieniała,
życie usłane różami miała.
Niech Ci zdrowie zawsze dopisuje,
szczęście szarą rzeczywistość koloruje!
A gwiazdka która z nieba spada,
spełni każde życzenie, które w głębi serca wypowiadasz!
Żebyś zawsze łapała w życiu te najpiękniejsze chwile,
a wszelkie troski i zmartwienia zostawiała daleko w tyle!
Zostawiam Tobie bukiet życzeń gorących
prosto z serca płynących!
Moc miłości i słodyczy
córka Ania Tobie życzy!
I powiem Ci coś w sekrecie:
"Jesteś najukochańszą mamą na świecie!"

Ania

178 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!