Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ból

Kochałam tak mocno,
Że mocniej się nie da.
Lecz takiej miłości
Ci wcale nie trzeba.

Tęskniłam tak bardzo,
Że dusza płakała.
Nie chciałeś miłości,
Pragnąłeś… Hm, ciała.

Szlochałam nocami,
Gdy sen nie przychodził,
Myślałam o tobie.
Tak ból się narodził.

I boli tak bardzo,
Że bardziej nie może.
Kto rany opatrzy?
Czy czas tu pomoże?

/Joanna/

63 495 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    9 August 2010, 22:48

    Dziękuję Bożenko, dziękuję Marcinie. Wasze słowa to dla mnie wielkie komplementy.
    Pozdrawiam.

  • Żelek

    8 August 2010, 20:33

    Zeszyt. Przy Twoich wierszach wręcz płaczę, zwłaszcza że znam opisane wyżej uczucie. Chylę czoła przed Twoją poezją. Pozdrawiam.