Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

kochającym

kochającym można wybaczyć wszystko
złą pogodę na którą nie maja wpływu
migotanie serca
nagły upływ czasu i krwi
wystarczy kropla
między morzem a łzą
na otarcie oczu
z zawiści

kiedy rano zabraknie nieba
obudzimy się w metalowym koszyku
z Merci i czerwoną
wstążką
przy kasie supermarketu
w szale zakupów
i miłości do wszystkich
i nikogo

27 548 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • marka

    14 February 2022, 17:25

    Wiersz na czasie...Dużo pokazuje, opowiada...