Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość***

Kochać ciebie
to jak nauczyć się chodzić
w chmurach
to jak ciepły deszczyk latem
jak słońce, które ogrzewa mnie
każdego dnia.
Kochać ciebie to
przenikać twoje myśli
które nagle stają się moimi
to chodzić po piasku nad morzem
czuć lekkość motyla i wiecznie
tęsknić wieczorami.
Kochać to znaczy
wierzyć w drugiego człowieka
i mimo jego wad
wciąż przy nim trwać.

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • I.Anna

    17 November 2017, 07:55

    To jest tak piękne, że aż żałuje, że dopiero teraz się zatrzymałam na dłużej

  • 17 November 2017, 00:38

    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :))

  • Adnachiel

    16 November 2017, 13:07

    Od takich wierszy, odmienia się świat.
    Na lepsze.
    Dziękuję i pozdrawiam znów :)