Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad życie

Kochać tak bardzo, jak tylko się da,
tak, że już chyba bardziej nie można...
Mocniej, niż siebie i swoje ja,
matkę i męża i swoje hobby...

Dać życie po to, by je zobaczyć,
zostawić światu coś po sobie...
To wyczyn większy, niż wszystkie sporty,
chociaż skończył się w zimnym grobie...

Piękna dziewczyna, mądra i zdolna,
nad życie dziecko pokochała,
i zostawiła wiarę w cuda

i - wbrew pozorom - znów wygrała.

"Nad życie" - polecam!

http://www.youtube.com/watch?v=AVJNJn_D_KY

6098 wyświetleń
28 tekstów
8 obserwujących
  • annak

    12 May 2012, 22:48

    piękny wiersz o b.smutnej historii, którą życie napisało...ładnie oddałeś ją w wierszu...
    pozdrawiam serdecznie...