Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobietą byłam

kobietą na chwilę byłam
co dłonie kładzie na lód zziębnięty
opadłą rzęsę z policzka ściera

kobietą na chwilę byłam
która oczy z łez rękawem ociera
i koi sny strapione wyśnieniem

kobietą na chwilę byłam
w worku na śmieci wynosiłam twe troski
miłością leczyłam zwątpienie

kobietą na chwilę byłam
nie zgadłeś że dla ciebie
i przez ciebie
więc... na oczach ci umarłam

Dedykuję: Tobie, który miałeś być

5920 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • zapach_bzu

    13 November 2014, 00:08

    Taka prawda Wiktorze...
    Dziękuję za wizytę :)
    Pozdrawiam.

  • wikzar

    11 November 2014, 01:23

    Jak trudno się spotkać, a kiedy to już nastąpi można tego nie zauważyć

  • zapach_bzu

    21 October 2014, 10:36

    Dziękuję Wam za odwiedziny :)
    Pozdrawiam.

  • 20 October 2014, 09:14

    Ładnie przedstawiona zawiedziona miłość.

  • onejka

    19 October 2014, 23:46

    może za dużo razy powtórzony wers "kobietą..." ale wiersz podoba mi się, świetna puenta