Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz poranny

Kobieta z synkiem
przyjechała nocnym pociągiem
młoda
ładna i samotna

Chłopiec radośnie
biega z małym plecaczkiem
po placu zabaw
ona z plecakiem
i aparatem
wpatrzona w telefon na ławce

Wcześniej szli
zdezorientowani
szukając swojej drogi
w promieniach porannych

Mewy kłócą się o bułkę
pod drzewem pozostawioną
kobieta się gimnastykuje
a dziecko podskakuje beztrosko

(Plac zabaw w parku koło stacji PKP w Łebie)

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!