Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z kobiet tutejszych

Kobieta z Cytatów, tyle razy w smutku skąpana.
Tylekroć łzami samotności rozmazana.
A dziś, jakie jest dziś? Nastał cud?
I jest ów - ten , któremu wreszcie biust do ust!
Może to wiele Siostro nie pomoże,
Lecz Fyrfl dla Ciebie orze jak może.
Za Cię mudry plecie, modlitwy i mantry wznosi.
U Welesa i Peruna te usta w końcu wyprosi.
Będziesz w bliskości utaplana i skąpana.
Od popołudnia przez noc i świt do rana.
Fyrfle nie gwarantują od razu miłości,
Ale chociaż kotełmanienie w perwersyjnej namiętności.
Moje Damy,Naszej Trójcy twórcze Panie,
Niech Wam się według potrzeb Waszych stanie.
W opinii swej zostawcie mi w nas Info.,
Moje : Muzo, Rusałko, Weno i Nimfo.
A co do miłości , to kochajcie Wy nas,
Jak my Siostry z Mgławic kochamy Was.

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    11 April 2014, 20:55

    Dziękuję za opinie, Onejko jesteś nimi wszystkimi, no przecież wiesz,

  • krysta

    10 April 2014, 15:53

    :)

  • onejka

    10 April 2014, 11:46

    Przeczytałam sobie raz, potem drugi i trzeci, fajnie to napisałeś, poczucie humorku uśmiecha, a ja jak to kobieta najbardziej skupiłam się na Muzie, Rusałce, Wenie i Nimfie, zastanawiając się kto zaś One i czy kiedy bym zaszczytu dostąpiła, którą być bym chciała ha ha :D
    Miłego Mirku :)

  • Ariaa

    10 April 2014, 10:40

    po prostu....świetny wiersz :)