Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłusem

kłusem jedźmy
kłusem

tak wiele dokoła
przyjrzeć się warto
krajem zachwycić
obraz zachować

stępem za wolno
nużyć się będzie
i świat obrzydnie

galopem przemknie przeleci
jak woda przez dłonie

tedy nam kłusem trzeba
kłusem jedźmy

76 455 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • słoneczniki

    27 January 2017, 13:43

    I oby się nie zmęczyć; )

  • fyrfle

    27 January 2017, 10:37

    Jestem jak to piszą i mówią - bardzo za.:)

  • 27 January 2017, 09:57

    Kłusem , jak najszybciej aby czerwienicę * prześcignąć w tym jedynym ostatecznym biegu po prawdziwą wolność i po w pełni asertywną swobodę demokratyczną , aby ofiara nie była mylona z katem w tej spreparowanej na potrzeby korporacji ustawce ,dobro wspólne nie było rozkradane bezkarnie w zaściankowej komuszej ordynacji , aby wazelin ki z opieki zarówno tej wiejskiej jak i tej od praw miejskich odebranych onegdaj , tudzież zachowanych na miejscu nie kpiły z matek samotnych , z ludzkiego nieszczęścia , z bólu powstałego po stracie najbliższych im osób , tylko dlatego że w każdym wojewódzkim zaułku pseudo egzorcyzmu mają tzw ''swoich '' na wyłączność, nie tylko do pełnienia roli słupa i aby żaden maminsynek nie bił okien na poczcie aby się zasłonić w konsekwencji , kolegą który ma mniej wpływową matkę .
    Inspirująca odezwa Grzegorzu , niejako styczniowa , czy może wygrzebana z '' umajonej '' szuflady listonosza donosiciela zza pod lejskiego układu .
    Pozdrawiam

  • RozaR

    27 January 2017, 09:24

    Arrias - doskonale ująłeś przesłanie.
    Ja bym to nazwał naukowo - zrównoważona maksymalizacja życia .

  • Arrlas

    27 January 2017, 02:28

    Kłus... ruch konia, w którym mu się najlepiej oddycha, poprzez wyrównanie rytmu.. i tak w życiu jest.. Kłus.. to ten czas gdy możemy żyć pełnym oddechem !

  • 27 January 2017, 01:16

    Kiedy kobieta anglezuje
    obraz mi się zamazuje. ;)

    Pozdrawiam. :))