Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wrócił z poranną mgłą

Kluczy szczęk
jak w więziennych drzwiach
otwierające się do wewnątrz drzwi
to sąsiad wrócił
z nocnej zmiany
gdzie stróżuje by inni
mieli spokojne sny na twarzy

Zza ściany dobiega krzyk
i bluzgi na żonę
telewizor mordę drze
czy on nie śpi po nocce
(znak zapytania)

Po chwili wyszedł na rower
i pojechał w cholerę
żona niesie dwie torby ze sklepu
jak goryl ma przydługie ręce...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • yetick

    9 March 2020, 02:43

    Bystra obserwacja realnych zjawisk.. tak i podobnie szare życie się toczy 👍