Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

kluczę
nie rozróżniam już odcieni

niebo to czy
jeszcze po twardej stąpam ziemi
na wietrze powiewają
niebieskie koszule
czekając na nowy dzień a może
zapach grzechu
dotyk
czy szept...czuły

nocą przyjdę się pokochać
wślizgnę się tak
bezszelestnie
nikt niczego nawet nie wyczuje
choć wolałabym

bezlitośnie

Sylwia Pryga

40 781 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!