Menu
Gildia Pióra na Patronite

Madre del rosario

klękam na progu nocy
gdy chwieją się moje stopy
chwytam się sznura z ziarnkami
jak żebrak miłosiernej dłoni

przesuwam wytarte paciorki
w obolałych palcach
choć serce mam pokaleczone

przychodzisz ciszej niż świt
stąpając ostrożnie po gwiazdach
żeby nie spłoszyć snów
wyjmujesz mi ciernie ze skroni

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!