Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uparcie się rozsiadła

http://www.youtube.com/watch?v=gR03YnCK66M
kłębią się z cicha
przepływającymi impulsami
ciągle w sobie powielane

pytania o jednym dźwięku
nagromadzone i zatrzymane
w bojaźni niepewnej duszy

malują dziwny grymas
ze szklistym błyśnięciem gałek
nie odlatują obojętnie

lecz niewypowiedzianych
nigdy nie usłyszy jutro
a one nie poznają odpowiedzi

jednak uparcie się rozsiadła
w pieleszach mego krużganku
nieproszona matka głupich

polubiła skromne połacie
i zamieszkała na jakiś czas
bliżej nieokreślony

ciepłym szeptem raczy
że w biciu płochego serca
usta zamilkną uczuciem...

26 012 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    2 June 2013, 17:40

    Smacznego :)

  • scorpion

    2 June 2013, 08:42

    Chyba muszę coś zjeść, bo znowu nic nie rozumiem :(

  • Papużka

    31 May 2013, 12:00

    Będę obstawać przy swoim zdaniu :)

  • I.Anna

    31 May 2013, 11:59

    a właśnie, że jest

  • Papużka

    31 May 2013, 11:55

    Nie ma czego Iwonko zazdrościć.
    Jest mi bardzo miło, naprawdę.
    Również pozdrawiam.

  • I.Anna

    31 May 2013, 11:54

    zachwycający... taki wyjątkowy
    oj zazdroszczę
    pozdrowienia

  • Papużka

    31 May 2013, 11:51

    :)) Miłego dnia

  • 31 May 2013, 11:50

    Całkiem niechcący... już zabieram łapy. :P
    Miłego dnia. :)

  • Papużka

    31 May 2013, 11:44

    ojj Artur celowo podtrzymujesz mój rumieniec? :))
    Dziękuję i również pozdrawiam.

  • 31 May 2013, 11:42

    Fiu fiu... Papużka to, czy słowik?
    Pozdrawiam. :)