Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na kolanach

Kłaniajmy się nisko
Nauczmy się w końcu kłaniać

Zęby zaciskajmy
Swoich bijmy
I wszendy rugajmy
Gdy każą deptać deptajmy
A imion wielkich przodków naszych
Nie wspominajmy
Nie wspominajmy
A jak już wspomną
To głośno wespół wyrzeknijmy
Bo to byli antysemici
Co braci naszych
Z pianą na ustach
W Jedwabnym i Kielcach
Wespół z nazistami
Z lubością siekierami mordowali

Dlatego w obowiązku naszym
Zapłacić w złocie za winy
Morderczych i chciwych
Ojców naszech

Módlmy się gorliwie
Wedle talmudu i Mojżesza
Tyłem do krzyża
Przodem do Izraela

76 455 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!