Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłamstwo Buńczuczne!

„Kłamstwo okropne, kłamstwo przeraźliwe
Dla duszy i serca mego obraźliwe
Samym swym istnieniem brudzi moje myśli
Straszną sytuacją jak nie raz się przyśni
Piękną zbroję złoci, szczęście dając sztuczne
To kłamstwo perfidne, to kłamstwo buńczuczne!
Muszę otworzyć oczy i ostrymi wzroki
Przebić złem utkane mego łgarstwa mroki!”

13 975 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Archangel_Marco

    18 November 2011, 16:16

    Ale ja nie potrafię pisać wierszy białych. Jestem miernym twórcą, a słowa lepiej układają mi się w rymy, niż w pełne symboli wywody.

  • No_One_

    17 November 2011, 18:11


    Znowu rym jakby na siłę,
    nie lubię tak.
    Wiersz nie musi się koniecznie rymować.