Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co to będzie przecież kłamią wszędzie

Kłamią w przedszkolu
Kłamią i w szkole
Na uniwersytetach
Nawet w Sorbonie

Kłamią że klimat
Albo pandemia
Że nie ma węgla
Że znów pandemia

Kłamią dzieci nastolatkowie
Kłamią na temat
Lub w dobrej wierze
Albo w obronie

Kłamią bliskie sobie osoby
Kłamią mężowie
Nawet w konfesjonale
Kłamią niewierne żony

Też księża z ambony

Kłamią co było
Kłamią co będzie
Kłamie miasto
Oraz przedmieście

Kłamią w książkach kinach
I w telewizji
Kłamią publicyści
I dziennikarze - że idą faszyści

A przede wszystkim
Kłamie polityk
To jego praca
I żaden przytyk

Kłamie dziewczynka że posprzątała
Lub pomagała
Kłamie i chłopiec
Że umył szyje

Kłamie adwokat
On z tego żyje

Kłamią obecnie
Chyba już wszyscy
Więc kłamca kłamcy
Ten grzech pobłaża

Więc kłamać również
I mi się zdarza

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • 2 October 2022, 10:04

    Fajnie nakłamałeś. ;)
    Pozdrawiam. :))

    od RozaR