Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłamcy

Kłamcy

Okłamywani zwieszamy głowy
Apatyczni
Gnani stadem na pastwisko ogołocone aż do nagiej ziemi
Uśmiechy znikły
Posępne twarze
Jakieś peruki
Sztuczny świat
Wartości schowane głęboko w szafie
Strzeżone przez wychudłe psy
Odarci z dumy
Oszukiwani
Biedni, bo tak chcemy
Przecież mamy zęby
Pazury
Oni pierzchną natychmiast
Jak nie raz to robili
Są słabi
Jedyne, co potrafią to kłamać

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 837 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!