Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kimkolwiek jesteś

„Kimkolwiek jesteś”

Kim i czym jestem ?
Myślą, mową, czynem, wiarą ?
Nie wiem…
Czy dziś i jutro, już znaczy zawsze ?
Czy tam i ówdzie , to wszędzie ?
I gdzie naprawdę i kto
Nadaje rytm memu sercu…
Nie ty , nie ja , nie czas, nie miejsce
Więc co ?!
Któż z nas może być kimś
Jeśli nikt nie jest nawet sobą
Nieznany teatr marionetek
Zagubionych w wielkim świecie
Złożonych światu w ofierze postaci
Nie ma nic bardziej mylnego
Niż zwykła szara rzeczywistość
A czy TY …znasz odpowiedź ?
Tak ?
To dobrze …
Witaj Panie Boże ……
Kimkolwiek jesteś ….

Janusz Dziewanowski

16 674 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    28 November 2013, 16:29

    Wiele pytań w wierszu ,czy Bóg zna odpowiedzi? i czy nam odpowie kiedyś na nie ? to pytanie także zostaje bez odpowiedzi,interesujący wiersz Januszu zastanawia treścią-pozdrawiam :)

  • 28 November 2013, 08:12

    Ciekawa modlitwa ;)