Menu
Gildia Pióra na Patronite

Być.

Kim jestem?
a może kim chciałbym być?
to kim jestem nie ma przecież znaczenia...

Chciałbym być...
motylem beztroskim
unoszącym się niczym puch na wietrze...

A może ptakiem
w przestworzach wolnym
pogardliwie w dół patrzącym...

Lwem
twardo po ziemi stąpającym
odważnym i dumnym...

Rybą
rybą w wodzie
i chcieć więcej wody...

Człowiekiem
co wszystko niszczy
motyla i ptaka wolnego
rybę i lwa dumnego...

Nie chcę już być...

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    11 June 2013, 23:59

    Tak, zgodzę się z Tobą. Tutaj nie chodziło o moje zdanie w kwestii tego, jakie ma znaczenie kim jestem.

  • Kamila 6

    11 June 2013, 20:31

    To kim jesteśmy obecnie, to początek w drodzę do osiągnięcia tego kim chcemy być. Więc jeśli nie interesuje nas tu i teraz, to nigdy nie osiągniemy będę.

  • Kamil Borkowski

    9 June 2013, 16:27

    ja wagą, nie jest źle, choć niektórzy mogliby schudnąć;P

    Mię tyż się podobuje.

  • Papużka

    9 June 2013, 16:25

    Bardzo, ale to bardzo mi się podoba!

  • sunrises

    8 June 2013, 22:12

    a ja jestem Lwem

  • motylek96

    8 June 2013, 21:49

    bardzo...

  • 8 June 2013, 16:54

    I ja już nie chcę być ...

    Świetny wiersz.