Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziennik Tworzyciela I

Kim tak na prawdę jest Tworzyciel,
Czy to ja? Czy ty, ukryty we własnych snach?
Przez oczy wylewny, jak Marzyciel.
Przez życie spokojny, powoli gna.

Gdzie łza trwa?

Pod sercem schowane i w duszy, skarby,
Skarbie. Nie szukaj ich. Nie zrozumiemy.
Tajemnica odkryta, traci swe barwy.
W ręce trafia, to czego nie chcemy.

15 090 wyświetleń
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!