Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kim jestem...

"Kim jesteś?" pytasz.

Z mojej twarzy nie wyczytasz.

Powiem ci w sekrecie,
o moich myśli bukiecie.

Jestem tą dziewczyną, której nikt nie zauważa,
jestem tą dziewczyną, którą każdy upokarza,
jestem tą dziewczyną, której doba nie wystarcza,
jestem tą dziewczyną, która świat tylko obarcza,
jestem tą dziewczyną, co myśli zamyka pod kluczem,
jestem tą dziewczyną, która zawsze ubrudzona jest tuszem,
jestem tą dziewczyną, która na zdjęciach się nie uśmiecha,
jestem tą dziewczyną, której nie pasuje żadna cecha,
jestem tą dziewczyną, co zamiast mówić pisze,
jestem tą dziewczyną, co od hałasu woli ciszę,
jestem tą dziewczyną, która boi się wszystkiego,
jestem tą dziewczyną, która próbuje udawać głupiego,
jestem tą dziewczyną, która nie wie już co robić,
jestem tą dziewczyną, która nie umie się przysposobić,
jestem tą dziewczyną, która w martwy punkt się wpatruje,
jestem tą dziewczyną, która wszystko po cichu miłuje,
jestem tą dziewczyną, która zakochuje się w nieodpowiednich osobach,
jestem tą dziewczyną, która myśli tylko o swoich chorobach,
jestem tą dziewczyną, która mówi, że "to głupie",
jestem tą dziewczyną, którą zawsze w głowie łupie,
jestem tą dziewczyną, co myśli kolorami,
jestem tą dziewczyną, co się skrywa za oknami,
jestem tą dziewczyną, którą omijasz z daleka,
jestem tą dziewczyną, co nieustannie ucieka,
jestem tą dziewczyną, która boi się ludzi,
jestem tą dziewczyną, która nie chce się obudzić.

Jestem tą dziewczyną, która marzy o głupich rzeczach,
jestem tą dziewczyną, która wszystkiemu zaprzecza.

"Kim jesteś?" pytasz ponownie.
.
.
.
"Nie wiem" mówię ostrożnie.

3359 wyświetleń
82 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!