Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zło wcielone...

Kim jestem?
Spójrz w niebo...
Jak mroczne wokół zbierają się chmury...
a świat... staje się szary i ponury...
i wszystko złem się przejawia...
do grzechu namawia...

Jam jest zła wcieleniem...
dobrych... utrapieniem...

Czy jeszcze chcesz wiedzieć?

Mogę Ci powiedzieć...

Pomiotem szatana...
sługą swego pana...
który w ciemnościach się narodził
wśród ciał grzesznych brodził...

Czy już wiesz?

Namawiam Cię! Grzesz!

Tylko takie żniwo zbieram...
o zbłąkanych się ocieram...
Kusić słabych...nie przestaję...
złem przyciągam ...zło..rozdaję...

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!