Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilka spojrzeń [...]

kilka spojrzeń
zabłąkanych w pytaniach
rozplącze warkocze moich warg
chwycą słów moc tajemną
by szeptem ci je dać

nieśmiały uśmiech
oblicze zamyśli powoli
zabrnie w mariaż z iskrą w oku
wyznaczy kres milczeniu
w życia naszego… teatrze

przyjmując pocałunek
od zwiastuna losu

lubię, jak na mnie tak patrzysz

21 284 wyświetlenia
183 teksty
42 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!