Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienia z Bacieczek

kilka promieni porannego słońca
przysiadło na starej szafie
cienie drzew
tulą się między półkami

w domu otwartym i pustym
senna wilgoć
książki nieprzeczytane
i tylko tyle

na wyblakłej fotografii
babcia Lila przy drabinie
po której stąpa życie
do wiecznego nieba

26 956 wyświetleń
312 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!