Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Kiełkuje we mnie
jak nowo poczęte
dziecko

Wierzga
pod sercem
żywymi pasjami

Przemierza
po widnokręgu
całą głowę

Rośnie w miarę
uwalniania wodzy
wyobraźni

W różowej pieluszce
wybiega
na mleczną drogę

(Z tomiku „Margerytki” 2005)

1859 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!