Menu
Gildia Pióra na Patronite

deszcz

kiedy w wierszu pada
znikają zalane piwnice
ulica odcięta od reszty świata

jest nadpęknięta filiżanka
szept kropel na szybie
głos tęsknoty
w kałuży niebieski płomień

tak jest dobrze - powiesz
płynąc na ostatniej desce

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • Papużka

    26 September 2017, 21:44

    Zgadza się...

  • silvershadow

    25 September 2017, 15:00

    Dobrze dopowiedziane. :)
    Pozdrawiam.

  • nicola-57

    22 September 2017, 20:07

    dopowiadam: ratunku bez ratunku.(możesz to wykorzystać bez zobowiązań)

    Za, pozdrawiam.