Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezszelstnie

kiedyś wymknę się stąd
szeptem modlitw
lampiony miast zgaszę
zostawię błękitne ślady
na progu pustego ganku

i pójdę boso
bez stóp
tam gdzie oczy poniosą
ścieżką promieni księżyca
by zbudzić cię mgłą o poranku

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    14 July 2013, 14:56

    Chyba nie mogło tutaj zabraknąć mojej ulubionej góralskiej muzyki:)
    Dzięki, Art.

  • 14 July 2013, 12:18

    Madź, zamordujesz mnie, ale muszę wrzucić trochę góralskiej muzyki. ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=sQjEE1l7UDs
    A wiersz bardzo ładny.
    Pozdrawiam. :)

    Video sQjEE1l7UDs
  • giulietka

    13 July 2013, 14:09

    To wspaniałe móc się dzielić światem, który nie do końca daje się zamknąć w słowach.
    Dziękuję Elu.

  • Innael

    13 July 2013, 13:38

    Poczułam go... Pozdrawiam ;)

  • Gaia

    13 July 2013, 12:23

    kiedyś to mgła
    a słońce jest tu i teraz
    i zaprasza w skocznym tańcu
    choćby boso
    :)

    ( Bezszelestnie ..)

  • Nika789

    13 July 2013, 11:17

    bardzo ładny, subtelny wiersz!