Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy życia...

Kiedyś spotkałem anioła
miał siwą brodę
kilka tobołków
na koślawym wózku
i laskę, którą niekiedy
podpierał swoje wątłe ciało
gdybym wtedy przeszedł obojętnie
tak jak inni
i nie spojrzał mu w błękitne oczy
pewnie uznałbym
że to zwykły żebrak...

190 657 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!