Menu
Gildia Pióra na Patronite

Space

"kiedyś słowem czarowałam mojego chłopca
dzisiaj mam ręce we krwi
kiedyś słowem malowałam przyszłość
dzisiaj wystarczy, że narysuję sobie nowy dom"

na początku była kreska
dzisiaj niczym nie różni się od prehistorii
uczucia zamknięte w alegoriach
usta wykrzywione w uśmiechu serce na dłoni onomatopeiczna złość
człowiek nie powinien za dużo mówić
Słowo prowadzi do nieporozumień
może wyznać prawdę wyrwać serce dać nadzieję pociągnąć za spust ustawić głowy w szeregu zrzucić w dół

Słowo poetów straciło pierwotną moc
jest jak podmuch wiatru który nie umie podnieść liścia z ziemi
jak trzepot skrzydeł motyla

tłum nie idzie za Słowem
tłum tłumi wszelkie przejawy Słowa
umacnia mnie w mojej niewierze

bo ja nie wierzę
ja wyznaję niewiarę w Słowo.
w Jego odpuszczenie.
w Jego zmartwychwstanie.

Słowo ma krótki żywot.

11 830 wyświetleń
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    26 May 2016, 22:46

    Cieszę się bardzo, Silvershadow... :)

  • silvershadow

    13 April 2016, 16:12

    Przeczytałem z zainteresowaniem.