Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 9 November 2021

kiedyś umarłem i było całkiem zabawnie

kiedyś pójdę później spać
i nie nastawię się na budzik

wyrwę się spośród okna
co bez pytania wpuszcza mi życie
po kątach

nie będę musiał znosić
słów z górnej wargi

wnosić pięter
na szczyt
unikając patrzenia z góry
by tylko powiedzieć jak mam na imię

- czasem boli mnie ten kark -
a reklama o maści na wszystkie bóle
pozwala mi dokończyć ten film

nigdy nie żyłem tak bardzo
by nie nastawić się na pobudkę

codziennie wyrywam się ze snu

i tylko wieczorem
Boży we mnie zapał
grzeszy pośród twarzy
że można już wyjść

-----

na życzenie zatopiony.wrak
proszę uprzejmie już nie prosić o wiersze, tylko raczyć mnie nimi samemu

14 257 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • prohibitum amor

    14 June 2021, 22:22

    mega dobre pióro
    ;)

  • .Rodia

    4 April 2020, 12:47

    Hehe, wiem, że ludzie lubią moje prace i znam ich wartość, ale myślę że wystarczyłoby, żebym doniósł kilka krzeseł

    Fajne logo, jeżeli jesteś grafikiem to gratuluję

  • .Rodia

    4 April 2020, 08:00

    A tak dla kaprysu, pomyśleć że wystarczyło wstać i otrzepać się z ziemi hehe

    Mam piękne niebo nad sobą, Słońce obok i czuję że będzie dobry dzień

  • .Rodia

    3 April 2020, 22:23

    a tak, słuchałem ich
    ckliwi, bywa

    dziękuję

    Paulina, zapotniałem dla Ciebie dedykacji

  • Monika M.

    3 April 2020, 22:20

  • zatopiony.wrak.

    3 April 2020, 20:19

    nie nastawiaj budzika przeciwko sobie
    jego dzwięk brzmi cudnie i noce