Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dopóki...

kiedyś mgłą się rozwieję
cieniem po rzęsie traw spłynę
zatańczę pod twoim oknem
zgubionych skrzydeł szelestem

kiedyś zmierzchem tajemnic
jak darowany dzień minę

kiedyś...

a teraz weź mnie za rękę
przeprowadź przez łąki skoszone
i trzymaj mocno na ziemi
teraz
dopóki jestem

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    23 April 2013, 19:20

    Dziękuję Dziewczyny, choć zbyt łaskawe jesteście, ale najważniejsze, że po prostu jesteście.
    :)

  • słoneczniki

    22 April 2013, 13:37

    Cóż mogę dodać... - jedynie podpisać pod komentarzami.
    Piękny

  • wyspiarka

    22 April 2013, 00:17

    Piękny...

    Pozdrawiam cieplutko!

  • giulietka

    21 April 2013, 21:06

    Pisałam ot tak, od brzegu... nie spodziewałam się że aż tak...,
    dlatego tym bardziej za każde słowo tu pozostawione, każdemu z osobna dziękuję.
    Spokojnego wieczoru. ;)

  • sprajtka

    21 April 2013, 18:52

    piękny, aż dech zapiera:)

  • misiek45

    21 April 2013, 11:51

    Przemijanie jest nieuchronne więc jeśli teraz jesteś to bądź sobą i żyj pełnią życia,piękny wiersz-pozdrawiam milutko na niedzielę:))

  • 21 April 2013, 11:40

    Madź, okropny, jak wszystkie Twoje utwory.
    Maltretuje serce czytelnika... :P
    Żartowałem.
    Piękny tekst.
    Miłego dnia. :)

  • 21 April 2013, 11:32

    twych skrzydeł
    szum delikatny
    powiew wiatru
    zapachu jaśminu
    minęła chwila
    magią zaklęta
    w poświacie księżyca
    cieniem znaczona

    i słowa
    i dotyk

    dziękuję M. za słowa tam u mnie :D

  • Gaia

    21 April 2013, 10:20

    teraz jestem
    to najpiękniejsze ze wszystkich słów
    gdy biegnie po łąkach uśmiechem
    :)

  • topik

    21 April 2013, 09:46

    ładny :)