Menu
Gildia Pióra na Patronite

jak na ironię sieć plus ujmuje we mnie słow

kiedy słyszę sygnał
a potem mówisz
żebym zostawił wiadomość

chwilowo niedostępna
czyli darmowe minuty
za które płacę

a przecież specjalnie dla ciebie
staram się nie mieć kolejnej oferty
w której mógłbym nakłamać
o tym jak rozmowy
i nic

nic nie kosztują
- nawet gdy jednak siebie nawzajem -

jakoś głód łapie następny apetyt
i w ustach coraz więcej
- a w pamięci telefonów -
ale ja wolę oko
niż sygnał puszczać

- może sam się też bym -
może
odbierz jednak
mnie
życie

albo jedno i drugie
naklej na pocztówkę
wyślij zaadresowane, albo zgnieć
i wepchnij w butelkę

niech dryfuje niedopowiedzenie
przecież nie o nie pytam
gdy widzę w tobie - zanim zapytasz -
jak się czuję

14 251 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • 15 March 2016, 14:08

    do Orange już nie piszę
    ,,com napisał ,napisałem '' i nie wypominaj mi ciągle i mrugaj oczkami ile chcesz .Już wiem ,że tak masz i dobrze ;)

  • 15 March 2016, 12:22

    to aż wiersz musiałeś o Plusie napisać
    a nie wystarczyło zadzwonić ...
    Niesamowite zdolności w Tobie !

  • onejka

    15 March 2016, 11:28

    Mam jak M. to jedyne tasiemce, które lubię, tutaj.
    Najbardziej z powodu nieprzewidywalności spojrzenia na siebie.

  • .Rodia

    15 March 2016, 11:17

    ano Magdaleno, od tyłu coś tam też można
    hm
    chyba że stary człowiek he he

    jedni mają motylki
    inni tasiemce ;D

    dzieki mira

    @amel
    [;

  • 15 March 2016, 10:01

    te sieci kłamstw i niedomówień niejeden trwały wydawałoby się związek w pył zmiotły ... dobry tekst!

  • giulietka

    15 March 2016, 09:56

    to ewenement tutaj
    Twoje tasiemce, które czytam do końca i od
    licząc za każdym razem, że c.d.n.

  • .Rodia

    15 March 2016, 09:17

    chyba stary człowiek i może

    albo jak powiedział mój stary przyjaciel z gimnazjum "stary człowiek nie może" he he

  • .Rodia

    14 March 2016, 20:28

    najpierw zrzucę trochę z siebie

    dam znać jak znowu nie zapomnę
    również

  • Elizabetta

    14 March 2016, 20:25

    Tylko mi się nie waż stąd uciekać :)

    miłego tygodnia

  • .Rodia

    14 March 2016, 20:23

    zapomniałem - znowu słowa na wiatr
    jak tak dalej pójdzie
    zacznę dmuchać nawet na zimne