Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powrót cenzury

Kiedyś zwalczana
Potem zwalczona
Teraz przylazła
Forsą wabiona

Nie uprzedziła i nie pukała
Rozlała wszędzie
Potem kto fikał
Za mordę brała

Przyszła pod rękę
Z ludzkim obłędem
Strachem o życie
I śmieci obrzędem

Ten naród
Co ją przegonił
Teraz ją przyjął
I jej się pokłonił

76 485 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • agniecha1383

    24 June 2021, 15:49

    O czym to świadczy? Powrót do przeszłości może zaboleć. A ku temu to zmierza...

    od RozaR
  • 23 June 2021, 09:05

    Gorzka prawda!