Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś zapłaczą ci co się śmieją,
gdy się obudzą i zrozumieją,
że czas porzucić życie swawolne,
i ruszyć wreszcie kończyny dolne.

Kiedyś do głowy im myśl uderzy,
że to co ich kumpel przy piwie szerzy,
donikąd prowadzi i czas marnuje,
choć dużo go mają - żaden nie pracuje.

Kiedyś pomyślą, że należy coś zmienić,
wziąć się za siebie, lenistwo wyplenić,
wyzbyć się w końcu natury chama,
bo przyszłość nie zapewni się sama.

Kiedyś zapłaczą ci co się śmieją,
gdy się obudzą i zrozumieją,
lecz jeśli długo tak będą śnili,
to szczerze wątpię by się zmienili...

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • 30 September 2011, 12:52

    Zgadzam się z przedmówcami, a także dodam, że masz rację nietrudno znaleźć w klasie takie osoby. Ja mam pięcioosobową klasę, a do przynajmniej dwóch osób pasuje twój wiersz :) Niestety...

    Pozdrawiam.

  • Żelek

    28 September 2011, 22:40

    Dziękuję. Dobrej nocy wszystkim życzę.

  • 28 September 2011, 22:36

    Tak dużo prawdy w Twoich słowach...
    I zgadzam się z przedmówcami.

    Pozdrawiam :)))

  • marka

    28 September 2011, 22:12

    Vena ma rację, Świetny.

  • Żelek

    28 September 2011, 22:09

    To mi miło, że znalazłaś czas, by do mnie na chwilę zajrzeć ;)

  • WilceeQ`

    28 September 2011, 20:58

    warto mieć oddech nie tylko dla duszy ale i dla rozumu, w końcu słowa nic nie zmienią, nie pomogą im, a szkoda nie sadzicie ...

    Nie chce odpowiedzi, jestem tu tylko z rozbiegu...

    ps. miło Cie "widzieć"

  • Żelek

    28 September 2011, 19:58

    Wystarczy wziąć pierwsze lepsze osoby z klasy i o wnioski nietrudno ;)

  • Żelek

    28 September 2011, 19:54

    Dziękuję ;) Nie przesadzajmy, słowa sklejone w chwil kilka na szkolnej lekcji ;)