Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Resurrection

Kiedyś zakwitnie ten krzyż
Wbity cierniami w serce
Kiedyś ptaki uwiją gniazda
W serca najgłębszej ranie

I te zadawnione blizny
Owinięte w płótna

Wypuści młode pędy
Miłości pusty grób
I prawda przytłoczona kamieniem

Staniesz zdumiona w ogrodzie
I już rozpoznasz ten głos
Niewiasto czemu płaczesz. ..
On spojrzy na Ciebie
Jak wtedy
Gdy na piasku przekreślił twe grzechy
I łzę ostatnią obetrze
To będzie już Zmartwychwstanie

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!