Menu
Gildia Pióra na Patronite

Starość

Kiedyś w starczym wieku brodząc
wypełniwszy młodości wyrocznię
samotnie po alejach chodząc
mój martwy wzrok w pamięci gdzieś spocznie
na tych łąkach malowanych kwieciem
na tych polach zbożem złoconych
na drodze koło malin przy lesie
gdzie czuć zapach z wiatrem niesiony
i ulecę razem z tym zapachem
z wiatrem będę mijać zbożna fale
wznosić się nad martwym szarym światem
i znów szaleć w młodości mej szale...

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • Piłkareczka*

    23 July 2010, 08:40

    O tak :) +

  • Bogdan Z

    23 July 2010, 07:36

    .....świetne i .....takie realne ...