Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś spojrzę miłości w oczy
i powiem że potrzebuje
tego który odszedł

On w dłoniach miał cały świat
którym karmił mnie każdego dnia
ziarnko po ziarnku
odkrywał

słowem nauczył się posługiwać
i dotykać nim najgłębszych
serca strun

był
pomiędzy nocą a dniem
gdy potrzebowałam schronienia
nie uciekał gdy chciałam
powiedzieć -
kocham

47 963 wyświetlenia
306 tekstów
144 obserwujących
  • słoneczniki

    3 March 2013, 20:04

    Piękny choć smutny...
    Był - samo to słowo zestawione z miłością przeszywa

  • magdzia0108

    3 March 2013, 19:30

    Przecudowny wiersz....