Menu
Gildia Pióra na Patronite

łuk

kiedyś przygarnął mnie bóg
lecz on też nie potrafił
zatrzymać mnie u siebie

samotny jak płomień
żywię się blaskiem serc
ty uśmiechem zabijasz mnie
milczeniem
garść życia
w żarze miliardowej ciszy

czytam ciebie z gwiazd
pod niebem z kamieni

podtrzymujemy nas
w jednej z gasnących iskier

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • Papużka

    26 December 2018, 17:10

    cudowne strofy