Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś otrę się o raj

Kiedys otrę się o raj

jeszcze nie dzisiaj
może jutro
podniosę głowę
nadam słowom znaczenia
dodam słońcu blasku
a ludziom pretekstu
trwanie podstepnie
ubiorę w życie
myslę
że będzie mu twarzy
chociaż wbrew trendom

Mediolan zahuczy
od plotek
mezalians
rozpaczy
i rozkoszy

po czasie słoty
pozostawiałem
różowe kalosze

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    20 May 2016, 15:26

    dobry wiersz

  • onejka

    20 May 2016, 11:31

    jeszcze raz powtórzę - lepsze niż inspiracja :)