Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po rozum, mienie

Kiedyś opuszczą mnie chwile
i chwile tu jestem
Jeszcze niesie mnie echo
w sylabach się mieszczę

Dano mi pamięć
i całą niepamięć
i zachód i niebo
i trawę i gwiazdę

Bieg zdarzeń i ciszę
przed burzą i po niej
chłód wody na stopach
ciepło dłoni i morze

W żargonie tych złudzeń
pytanie - co było naprawdę?
Czy znałem się z wami
Czy kochałem przypadkiem

I czy rzeczywiście
rzeczywiste tylko są fakty
W całym mym szczęściu
Na przypadku podpartym....K.G

3553 wyświetlenia
40 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!