Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś

Zuzanna C.

Zuzanna C.

Kiedyś odejdziemy za daleko za horyzont by zbierać konwalie i słuchać śpiewu ptaków
Przejdziemy po stromych dachach wprost w objęcia nieba
zostanie po nas czerwony kalosz, niezaparzona herbata i pół kubka ziemi .
Ale nas wtedy już nie będzie to obchodzić.
Jeśli do tej pory ziemia wytrzyma ciężar naszych kroków , decyzji i nie wyczerpie nam limitu połączeń sumienia z czynem, będziemy mogli uznać się za ludzi spełnionych.
Jeśli dotrwamy do końca apokalipsy, poukrywani w szklanych puszkach z plastikowym dnem
Jeśli będzie wtedy co po nas zbierać, w te pół kubka ziemi.
Wtedy dopiero ogłoszę, że jestem człowiekiem całkowicie wolnym.
Aż nie wyczerpie się źródło, nie spali nas pożar, nie zaleje rzeka, nie zgniecie uczucie zagubienia które trzymam specjalnie dla ciebie pod jasną ochrą powieki.

1750 wyświetleń
36 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!