Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::pokolenie::...

Kiedyś nasze pokolenie nazwano JP II
I nagle powstały krzyki i zgrzyty,
Bo przecież za mało znamy Papieża
Aby zwać się Jego imieniem.

Ideolodzy pokiwali głowami
I zbytnio się nie zastanawiając zabrali dwójkę.
Tak ogołoconą nazwę z radością przyjęły tłumy...
...tłumy gimnazjalistów.

Aby zbyt skromnie nie było
Dopisali na 100 procent
By lepiej brzmiało niż przestarzałe cHWDP
Które i tak wzbudziło wiele kontrowersji.

I chociaż ci młodzi ludzie nie mają powodów
Ani motywów by nienawidzić Policji,
To jednak bazgrają po ścianach
I noszą dumnie koszulki z napisem JP na 100 procent.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • marka

    1 August 2010, 14:24

    Cześć.
    Poruszyłeś temat drażliwy dla wielu.
    Zawsze znajdzie się ktoś z diablikiem za skórą.
    Tak to w życiu jest, że ci co witali Jezusa palmami, ci sami go zabili i krzyczeli na śmierć.
    Życie to życie a mocz jest słony jak łzy.
    Pozdrawiam a wiersz super, w budowie i przesłaniu.
    Temat na czasie i przemawia.
    To jest wiersz ziemi, tak jak wczesne szkice Van Gogh'a
    z zagłębie węglowego.