Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko samotnik buduje kamienną tamę

Kiedyś myślałem, że życie
nie jest skomikowane, jeśli
godzimy się z tym co nas spotyka.
Powtarzano mi, że każdy jest kowalem
własnego losu oraz jak sobie pościelesz
tak się wyśpisz. Może jest w tym ziarenko
prawdy, które uwiera pod źle naciągniętym
prześcieradłem.

Dzisiaj wiem, że to część prawdy. Decyzje
kiedyś podjęte tłuką się pod lewą skronią.
Niepotrzebne słowa zaschły na wewnetrznej stronie policzków.
Ludzie nieświadomie zmienili bieg
mojej rzeki, tworząc wiry w które wpadłem.

Jestem samotnikiem, dobrze mi z tym.
Mam koty, psy i kilka ptaków. Kiedyś
był jeszcze pająk, który tkał swoja sieć
moich myśli, słów. W lepkość wpadały
nieostrożne zdania.

Jestem samotnikiem, próbuję być
wolny. Pozwól mi.

135 883 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    6 February 2020, 09:14

    Masz rację. Kowalem można być, ale to nie wszystko. Kowal potrzebuje narzędzi, by dobrze wykonać swoja pracę.

    Pozdrawiam andreo🙂

  • 5 February 2020, 17:52

    Każdy jest kowalem własnego losu, tylko nie każdy ma młotek. Lub ten młotek zabrał ktoś inny...