Menu
Gildia Pióra na Patronite

mojra

kiedyś kamienie bez serca
zgniotą nam już wszystkie palce

mech porośnie blizny
beztrosko miękką zielenią

a skóra wstydem spękana
złuszczy się tak bezwstydnie

jeśli tylko
okrutni bogowie
nie splączą nam wtedy języków

przyjdzie nam nagość
zlizywać ze znaczeń

by smaki nazwać na nowo

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    26 April 2011, 22:41

    dziękuję Nikuś, Twoje opinie zawsze są wyjątkowe

    pozdrawiam cieplutko:)

  • Nika789

    26 April 2011, 09:32

    uwielbiam takie wiersze jak ten, za chłód, dystans, obojętność i to, że każde słowo jest na swoim miejscu. kamienie, serca, mchy, językami i nagością karmione. Jest idealnie !

  • Papillondenuit

    22 April 2011, 23:10

    Joanno, Agnieszko
    dziękuję za zatrzymanie się przy tym wierszu
    i ciepłe, ważne dla mnie słowa

    pozdrawiam Was serdecznie
    :)